A hét mottója

"Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van."

Edzésnapló

Gabsy online edzésnaplója (regisztráció szükséges)

Friss kommentek

  • laciii79: Én is ezen a hétvégén poroltam le a bringám, és készítettem fel a sz... (2011.03.20. 16:17) Tavaszi ébredés
  • Vasapu: Aztán kényszer nélkül futsz egy szép félmaratont. Drukkolok. (2011.01.17. 11:07) Lassú évkezdés
  • gabsy: @Virgo14: Fogjuk rá, hogy cél. Csak időközben át kell gondolnom a fe... (2010.12.12. 08:47) 4+2+2+0.8
  • Virgo14: Most nézem oldalt a félmaratont jövő szeptemberben. Akkor ez most a ... (2010.11.13. 15:09) 4+2+2+0.8
  • Virgo14: Tőlem aztán nem kell elnézést kérni! Aki elsunnyogta a dolgokat az é... (2010.11.13. 15:07) Lustaság - fél egészség
  • Utolsó 20

Címkék

achilles (3) alvás (11) aszfalt (2) autóvezetés (1) betegség (7) bombariadó (1) bringa (27) cipő (25) cuba (1) edzésterv (4) ellipszis (12) erősítés (7) eső (1) fájdalom (4) fejlődés (8) fekvőtámasz (1) félmaraton (2) felmérő (2) felülés (1) film (1) flat (23) fotó (4) fotózás (2) futás (71) futótechnika (7) görgőzés (1) hideg (6) ironman (5) kapitalizmus (1) karácsony (2) kezdő (5) klub (3) kocogás (10) koncert (3) leigazolás (1) marathon (6) maraton (3) maratonka (1) minimaraton (5) munka (4) nevezés (9) Nike (2) nyár (4) nyújtás (26) pihenés (14) pulzus (54) résztáv (3) ruházat (6) salsa (3) séta (1) spd (2) squash (1) suli (11) szakdoli (2) szilveszter (2) tánc (3) táplálkozás (5) tavasz (6) tél (5) tempó (23) tenisz (2) terep (2) testsúly (15) teszt (1) triatlon (2) túra (1) ünnep (6) úszás (9) vádli (4) vásár (1) verseny (33) vitamin (7) vizsga (6) zene (2) ...Címkefelhő...

Látogatók (2010.02.22-től))

Maraton-i próba

Az "utálok futni" gondolattól, hogyan jutottam el addig, hogy megcélozzak egy marathon felkészülést...fel is készüljek....és végig is fussam (min.) egyszer azt a 42,2 km-t...

Aktuális cél

Maraton-i cél

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

3 év után

2014.01.11. 23:35 | gabsy | Szólj hozzá!

Címkék: klub futás vitamin pulzus nyújtás tempó Nike

Jó sok idő eltelt az utolsó bejelentkezés óta. Sok minden történt, jó is, rossz is. Punnyadás is volt ezerrel. Meg is lett az eredménye. Plusz kilók és rossz közérzet. Kezdett fájni a derekam is a sok üléstől, a túlórázásoktól pedig kimerültnek éreztem magam és semmihez sem volt igazán kedvem. Persze időközben voltak bringatúrák, de az csak szórakozás volt és semmi edzés az egészség megőrzéséhez.

Kb. mostanra lett elegem ebből. De már tavaly októberben kezdtem egy kicsit lazítani a tempón, majd decemberben elhatároztam, hogy elkezdek újra vitaminozni, a munkaidőt pedig szigorúan 8 órán belül tartom. Az ünnepeket igyekeztem nem végigzabálni és ez a terv egész jól sikerült.

Utána pedig ismét belekezdtünk a párommal a közös sportolásba, amit az Oxygen-ben csináltunk hétvégente. De január 6 óta teljesen rákattantam a Nike Traning Club-ra, ami egy nagyon klassz kis alkalmazás mobilra. Nagyon profin meg van tervezve és kivitelezve. Állati jó a használhatósága.

Egy kész 4 hetes edzéstervet ad különböző edzettségi szintekre. Videó útmutató van minden gyakorlathoz és eddig mindegyiket otthon simán el tudtam végezni egy edzőszőnyeggel, kis kézi súlyzókkal, és egy nagyobbal. Szóval semmi extra nem kellett hozzá (további programoknál azért kellhetnek még eszközök, amire szükség lesz). Persze azért még van helyigénye is, mert bizonyos mozgásformákat 5-6 méteren oda-vissza lehet elvégezni. De ez nem volt akadály. Ja, és ha szeretnéd, az előírt program teljesített lépéseit meg is lehet osztani a Facebook-on.

Jól felépített torna, cardio, aerobic, jógagyakorlatok és nyújtások vannak beépített pihenőfázisokkal. Szóval így lett egy klassz, ingyenes személyi edzőm, aki előre tervez, mindig megmondja mit és hogyan kell csinálni.:) Így sokkal könnyebb, mint elmenni egy edzőterembe és a sok eszköz közül azt sem tudom mivel és hogyan kezdjem.

Az edzésterv része a futás is. Ehhez a Nike+ Running alkalmazást használja a fenti applikáció. Ami külön is működik. Ezt egyenesen imádom, mert annyira kényelmes és gyors a használata. Futás közben megadott távonként bemondja a megtett távot, illetve az eltelt időt és a tempót. Beltérben és kültérben is használható, amit be lehet állítani. A lényeg, hogy a mobil a kezedben legyen, aminek a mozgásával igyekszik mérni a megtett távolságot (be lehet kalibrálni). Beltérben mivel nincs GPS jel, ezért mindenképpen kézben kell tartani, hogy mérjen is vmit. Kültérben a legpontosabban a mobilon bekapcsolt GPS-el méri a megtett távolságot (ha elég erős a jel).

A szabadban már 2x ki is próbáltam, elsőre egész jól mért, csak a GPS jelet a nagy ködben nehezen kapta el. Másodjára már vmi gixer volt, mert 2x400m-et vhogy 2km-nek látott. Itt újraklaibráltam a telefonon és utána már pontosabb volt. Beltérben majd holnap próbálom ki Oxygen-ben, kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény.

Minden futás kezdetekor a Facebook-ra is mehet ki üzenet (ehhez persze be kell kapcsolni a netet is a mobilon), hogy elkezdted a futást (én nem használom), illetve beállítható, hogy szurkolók is üzenhetnek, amit a mobilodra megkapsz és elvileg fel is olvas a rendszer. De akár más ismerőssel (bár ez már inkább a Nike rendszerén belül felvett barátok között működik) is lehet így versenyezni és ha jól értettem, akkor küldi folyamatosan egymásnak a másik futó teljesítmény adatait. Nem is muszáj egy helyen lenni.

Az alkalmazás egyetlen hátránya, hogy pulzust nem tudja mérni és semmilyen pulzusmérő övvel nem lehet szinkronizálni, még a Nike saját pulzusmérőjével sem. Ez a funkció nincs beépítve ebbe az alkalmazásba (csak a Nike GPS-es óra + pulzusmérő szenzor párosításból lehet ilyen teljes infóhalmazt kihozni.). De ezt megoldottam külön a legprimkóbb 6000Ft-os pulzusmérővel.:) Ez bőven elég is volt, hiszen futás közben csak párszor ránéztem, hogy a megfelelő tartományban tudom-e tartani a pulzusom.

A futás befejeztével szépen beállítható, hogy éreztem magam, milyen időjárási viszonyok voltak, milyen pályán futottam, és egy bejegyzéssel is kiegészíthetem az edzést. Sőt a Google térképen vissza is nézhetem, hogy merre futottam, az egyes kilométereket milyen tempóban.

Ha az eredményeket meg szeretnéd osztani a Facebook-on vagy a Twitter-en, akkor erre is van lehetőség. Ezt a futás végén, de később bármikor megteheted. Választható, hogy a futási helyszín térképét is megossza vagy csak az általad megadott szöveges üzenetet és az alap futási adatokat (táv, idő, tempó). És még azt is megadhatjuk, hogy kivel futottunk, ha esetleg nem egyedül teljesítettük a távot.

A futás eredményeit interneten (mobilról vagy Wifi-ről) szinkronizálni lehet a a webes felhasználói oldalra és ott szépen minden részletet, térképpel, adatokkal nagyban is újra lehet játszani.

Ha a futás része volt a Nike Traning Club edzés programjának, akkor mobilon belül azzal is lehet szinkronizálni, így az előírt futóedzés eredményei átkerülnek és teljesülhet az aznapra kiírt edzés.:) Egyetlen zavaró dolog, hogy az edzés programban előírt futótávokat mérföldben adja meg a progi, a futásnál viszont már van lehetőség km-ben is mérni a távot.

Végül is nagyon tetszik nekem ez a módszer. Kíváncsian várom a 4. hét végét, hogy addigra milyen edzettségi szintre jutok el a 4 hetes edzés program segítségével.

Ajánlom mindenkinek, legalább kipróbálásra. Nekem nagyon bejött!

Ui.: Az eheti edzések részleteit megtaláljátok az edzésnaplómban.

A bejegyzés trackback címe:

https://marathon-proba.blog.hu/api/trackback/id/tr865753328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása